[origo] címlaphírcentrumvásárlás[freemail]videaiWiW

Hírek

Rovarsejtek vakcinagyártáshoz tyúktojás helyett

Manon Cox, a holland Wageningen Egyetem frissen doktorált hallgatója tézisében egy olyan eljárást ismertet, amellyel hatékony influenzavakcina állítható elő legalább kétszer olyan gyorsan, mint a vírus szaporításához hagyományosan használt tyúktojásokkal.

Sikeresebb lenne a tüdőrák gyógyszeres kezelése, ha sikerülne minden betegnek azt a kezelést adni azonnal, ami személyre szabottan az ő daganatára a legjobban hat.

A tüdőrák régebben elsősorban a férfiak betegsége volt, de az utóbbi évtizedekben előfordulása a nők körében is drámaian növekedett. A Rákgyógyítás.hu összeállítása.

A krónikus obstruktív tüdőbetegség 2010-re a 4. leggyakoribb halálok lesz a világon. Pedig a kór egy egy- szerű méréssel diagnosztizálható, és korán felismerve megállítható.

Az egykor hatásos antibiotikumokkal szemben ellenállóvá vált baktériumtörzsek megjelenésével a betegség ismét komoly közegészségügyi problémává vált.

Hatékony az új COPD terápia A krónikus obstruktív tüdőbetegség gyors felismerésével nagyobb esély van a javulásra: egy újfajta gyógyszeres kezelési mód a COPD korai stádiumában lévő betegeknél csökkentheti jelentős mértékben a légzésfunkció hanyatlását.
Krónikus tüdőbetegség: Európában Magyarország vezeti a halálozási listát A lakosság számához viszonyítva Európában Ma- gyarországon halnak meg a legtöbben krónikus obstruktív légúti betegségben: a COPD a becslé- sek szerint több mint félmillió magyart érint.
Antioxidánsokkal az influenza ellen A biológiai kísérletekkel foglalkozó FASEB Journal egyik új tanulmánya szerint növényi eredetű élelmiszerek fogyasztásával is kivédhetőek lennének az influenzavírusok tüdőre gyakorolt káros hatásai.
Az akut tüdőkárosodás is kezelhető Akut tüdőkárosodás a tüdő bármilyen eredetű fertőzése vagy sérülése esetén kialakulhat, erre azonban ma még nem létezik hatékony gyógy- szeres terápia. Csontvelői őssejtek segítségével viszont sikerült megakadályozni a károsodást.
Hogyan károsít a cigarettafüst? A cigarettafüst a falósejtek aktivitásának gátlásán keresztül csökkenti a tüdő védelmét. Ennek során leggyakrabban a légúti fertőzéseket okozó Haemophilus influenzae elleni védekezés szenved hiányt az új tanulmány szerint.
Hibás lehet a tüdőembólia kialakulásának eddigi modellje Egy most megjelent tanulmány szerint téves lehet az a több éve egyeduralkodó elképzelés, miszerint a tüdőembóliát okozó vérrögök mindig a láb vagy a medence vénáiból jutnak a tüdőbe.
A dohányzás után a radon felelős a legtöbb tüdőrákért Egy európai tanulmány megerősítette, hogy a tüdőrák kialakulásának második leggyakrabban előforduló oka - a dohányzást követően - a radonterhelés.

Felhasználónév:

Jelszó:

Elfelejtette jelszavát?  |  Regisztráció

AJÁNLÓ

Molekuláris diagnosztika Tüdőrákos betegek kezelése célzott molekuláris diagnosztika alapján.
CT-MR diagnosztika CT és MR diagnosztikai vizsgálatok végzése járóbeteg szakellátás formájában.

AJÁNLÓ

SZAVAZÁS

Ön szerint mennyire alkalmas módszer tüdőrák-szűrésre a hagyományos mellkasröntgen vizsgálat?
  • Jelenleg ez a leghatékonyabb és legmegbízhatóbb módszer
  • Ez a módszer leginkább csak a TBC kimutatására alkalmas, a tüdőrákokat csak már igen előrehaladott állapotban lehet ezzel felismerni
  • A tüdőrák-szűrésre jelenleg az egyetlen szakmailag megalapozott módszer a mellkas CT-vizsgálat
A szavazás állása
Záporok, zivatarok várhatók min: 7, 12 °C max: 17, 21 °C Záporok, zivatarok várhatók

PARTNEREK

MTI AFP

SZAKMAI PARTNEREK

Medical Tribune Magyar Orvosi Kamara