[origo] címlaphírcentrumvásárlás[freemail]videaiWiW
Rágózással is csökkenthető a kalóriabevitel

A Rhode Island Egyetem táplálkozástannal foglalkozó professzorasszonya egy 35 férfi és női résztvevővel végzett vizsgálat során úgy találta, hogy a rágózás hatékonyan segíthet a napi kalóriabevitel csökkentésében és a szervezet energiafelhasználási hatékonyságának növelésében.

További híreink:

Bélférgektől tanulhatnánk az allergia elleni védekezést Egy Vietnamban elvégzett vizsgálat eredményei szerint az élősködő bélférgek felhasználhatók lennének az asztma és egyéb allergiás megbete- gedések megelőzésében és kezelésében is.
Jobbak a zsírsavat is tartalmazó csecsemőtápszerek Kiimutatták, hogy a hagyományos tápszert fo- gyasztó csecsemőkhöz képest szellemileg jobban teljesítenek azok a babák, akiknek tápszere a zsírsavak egy bizonyos fajtáját is tartalmazza.
forrás: flickr.comAdókkal szorítanák vissza a nassolást Az amerikai Orvosi Intézet és a Nemzeti Kutató Tanács beszámolójának nem titkolt célja, hogy a dohánytermékekhez hasonlóan a nasik és a cuk- rozott üdítőitalok fogyasztását is eredményesen fogja vissza az adókulcsok növelésével.
Nem tudhatja a szülő, mit eszik a gyerek Az egészséges büfé programról, valamint az általános iskolás gyermekek táplálkozási ismere- teiről és szokásairól Dr. Martos Évát, az OÉTI fő- igazgatóját kérdeztük. Elégséges-e, ha egy pohár kakaóval indítjuk el gyermekünket az iskolába?
A folyadékhiány is okozhat fejfájást A fejfájás a leggyakoribb panaszok egyike, mellyel az emberek orvoshoz fordulnak, a hazai népesség nagy részét érinti, mivel egy év során a lakosság körülbelül 80%-a szenved el valamilyen fejfájást.
forrás: flickr.comMi fán terem az orvosi szén? Hasmenés, élelmiszermérgezés esetén régóta al- kalmazott anyag az úgynevezett aktív vagy orvo- si szén. A tulajdonságaiban hasonló, de kisebb felületi kötőképességgel rendelkező faszenet például a zanzibári majmok is fogyasztják.

Felhasználónév:

Jelszó:

Elfelejtette jelszavát?  |  Regisztráció

AJÁNLÓ

Ételek az öregedés ellen Mindennapi élelmiszerek, melyeknek jelentős szerepe van sejtjeink öregedési folyamatainak lassításában.
A vitamintartalom megőrzése Hogyan őrizhetjük meg leginkább az élelmiszerek vitamintartalmát?

AJÁNLÓ

SZAVAZÁS

Tudja-e Ön milyen élelmiszerek, táplálékkiegészítők tartalmaznak probiotikumot?
  • Igen
  • Nem
  • Mi az a probiotikum?
A szavazás állása
Záporok, zivatarok várhatók min: 7, 12 °C max: 17, 21 °C Záporok, zivatarok várhatók

PARTNEREK

MTI AFP

SZAKMAI PARTNEREK

Medical Tribune Magyar Orvosi Kamara