[origo] címlaphírcentrumvásárlás[freemail]videaiWiW
 

 

KÖNYVAJÁNLÓ

ORVOSI JEGYZETEK

Jelentősen egyszerűbb szívműtétek Debrecenben

A napokban hajtották végre Debrecenben az első olyan katéteres szívműtétet, amely a szakemberek szerint áttörést jelent ezen a területen. A szív anatómiai viszonyainak megfelelően kialakított új eszköz sokkal hatékonyabb és gyorsabb beavatkozást tesz lehetővé.

További híreink:

Először ültettek Wi-Fi pacemakert egy amerikai betegbe Carol Kasyjansky lett az első amerikai beteg, akinek szervezetébe vezeték nélküli pacemakert ültettek, így doktorai állapotát bármikor ellenőrizni tudják az internet segítségével.
Először kezeltek infarktust szívből nyert őssejtekkel Jól van az a beteg, akin az Amerikai Élelmiszer és Gyógyszerhatóság (FDA) felügyelete alá tartozó klinikai vizsgálat keretében szívizomőssejtes kezelést hajtottak végre, ilyen formában először.
20 új gén a koleszterin-anyagcserében A legújabb kutatások 20 olyan gént azonosítottak, amelyek kulcsfontosságúak a sejten belüli kolesz- terin-anyagcsere szabályozásában. A kutatók ta- nulmányukban a szív- és érrendszeri betegségek lehetséges új kockázati tényezőit ismertetik.
Szívvédő hatású növényi fehérjék A növényi fehérjékben bőséggel fellelhető egyik aminosav fokozott fogyasztása alacsonyabb vér- nyomással társul - mutatták ki kutatók. Kiemelik azonban, hogy eredményeik csak a megfelelően összeállított, mediterrán étrendre érvényesek.
Új eszköz szívbetegségek felismerésére Egy kutatók által újonnan kifejlesztett, bankkártya méretű berendezés az erek falait bélelő szövet úgynevezett elődsejtjeit halássza ki a vérből, amelyek mennyiségéből a keringési rendszer állapotára következtethet a szakember.
Forrás: www.stpo.orgGenetikai kapcsolat az ínygyulladás és a szívinfarktus között Az ínygyulladás és a szívkoszorúér-betegség viszonylag gyakori közös előfordulása évek óta ismert volt, ám a két betegség között eddig nem sikerült genetikai kapcsolatot kimutatni.
Férfiszívek és az ösztrogén Lengyel kutatók egy hároméves vizsgálattal kimutatták, hogy a szívelégtelenségben szenvedő férfiaknál mind a túlságosan magas, mind a túlságosan alacsony női nemi hormonszint rontja a túlélés esélyét.

Felhasználónév:

Jelszó:

Elfelejtette jelszavát?  |  Regisztráció

24 ÓRA HÍREI

Gyógyszer kereső    
     
 

ONLINE SZOLGÁLTATÁSOK

Pirula Patika PirulaPatika Tekintse meg a teljes magyar gyógyszertári kínálatot! Ne áll- jon sorba, rendeljen hivatalos magyar gyógyszertárból!

AJÁNLÓ

Forrás: www.engineer.ucla.edu A perifériás érbetegségek Áttekintettük a perifériás érbetegség kialakulásának okait, valamint a főbb kezelési és megelőzési lehetőségeket
Fájdalommentes kockázatbecslés Életet menthet a fájdalommentes szív- és érrendszeri kockázatbecslés
Horkolás A hangosan horkolóknál több az infarktus és a szélütés - magyar kutatók eredményei

AJÁNLÓ

SZAVAZÁS

Tisztában van-e azzal, hogy mennyi az ideális vérnyomása?
  • Igen
  • Nem
  • Még nem
  • Nem érdekel
  • Sosem foglalkoztatott, de most megmérettetem
A szavazás állása
Záporok, zivatarok várhatók min: 7, 12 °C max: 17, 21 °C Záporok, zivatarok várhatók

PARTNEREK

MTI AFP

SZAKMAI PARTNEREK

Medical Tribune Magyar Orvosi Kamara