[origo] címlaphírcentrumvásárlás[freemail]videaiWiW

Fókusztéma

Megbetegíthet a munkanélküliség: a gazdasági válság hatása az egészségre

Egy új amerikai tanulmány szerint az állásunk elvesztése még akkor is megbetegíthet, ha hamarosan sikerül újra elhelyezkednünk. A gazdasági válság és az egészségtudatosság összefüggéseit vizsgáló két hazai felmérés viszont egymásnak ellentmondó eredményekkel zárult.

A legfőbb stresszforrás sokunk számára a munkahely, ahol többféle stressztényező is felléphet: az egyik legjellemzőbb az úgynevezett mobbing.

A jó és a káros stressz jellemzői mellett bemutatjuk, hogy a mentális stressz miként ronthatja a szív működését, és mely agyterületek működését befolyásolja.

Kiket érint elsősorban? Hogyan ismerhetjük fel a tüneteket? Kihez fordulhatunk panaszainkkal? Hogyan előzhető meg a kórkép kialakulása?

Főleg a növekvő stressz, az emberi kapcsolatok elszemélytelenedése és a fokozott leterheltség miatt az utóbbi években egyre többeket érint az úgynevezett kiégés-szindróma

A krónikus stressz károsíthatja immunrendszerünket. Hogyan hat a stressz az immunrendszer sejtjeire és szerveire? Miképpen védekez- hetünk a káros hatások ellen?

Több vizsgálat eredménye utal arra, hogy a nevetés - szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásai következ- tében - fontos szereppel bír egész- ségi állapotunk megőrzésében is.

Szakértőkkel készített riportjainkból megtudhatja melyek a kockázati té- nyezők, mit tehetünk a megelőzés érdekében, milyen életmódbeli válto- zások szükségesek infarktus után.

Szakértőkkel készített riportjainkból kiderül, melyek a magasvérnyomás rizikófaktorai, milyen szövődményei vannak és hallhatunk arról is, ho- gyan előzhető meg a kór kialakulása.

Filmjeinkből megtudhatja melyek a főbb rizikófaktorok, mit tehetünk a megelőzés érdekében, melyek a legsürgősebb teendők és hova kell fordulni stroke gyanúja esetén.

Alkalmazásunk segítségével felmérheti, hogy az Ön esetében mekkora a valószínűsége a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának.

Kalkulátorunk segítségével megtudhatja, hogy Ön a testsúlya alapján az alultáplált, sovány, az ideális, az elhízott, vagy a kórosan elhízott kategóriába tartozik.

Animációnk segítségével megismerheti az érelmeszesedés és a vérrögképződés folyamatát, annak következményeit.

Felhasználónév:

Jelszó:

Elfelejtette jelszavát?  |  Regisztráció

HIRDETÉS

forrás: flickr.com Géndiagnosztika Korszerű kockázatelemzés a magzati rendellenességek szűrésére.
Vastagbélrák-szűrés A vastagbélrák kialakulása szűréssel közel 100%-ban megelőzhető. Jelentkezzen ingyenes kockázatfelmérésre!
Korszerű rákdiagnosztika A PET/CT diagnosztika a legmodernebb képalkotó eljárás, mellyel korai stádiumban felfedezhető a rák.

AJÁNLÓ

SZAVAZÁS

Milyen rendszeresen jár tüdőszűrésre?
  • Évente
  • Néhány évente
  • Már nagyon régen voltam
  • Még soha nem voltam
A szavazás állása

PARTNEREK

MTI AFP

SZAKMAI PARTNEREK

Medical Tribune Magyar Orvosi Kamara