[origo] címlaphírcentrumvásárlás[freemail]videaiWiW

Hírek

Sikeres az első hibridlégcső-átültetés

Sikeresnek bizonyult a világ első olyan légcsőátültetése, amelyhez a páciens saját, felnőtt őssejtjeiből kitenyésztett szövetekkel borított donorszervet használtak, így nem volt szükség a kilökődést gátló gyógyszerekre.

A kutatók jelentős része ígéretesnek tartja az embrionális eredetű őssejteket, ezek azonban veszélyes irányba is fejlődhetnek, és például tumorokat képezhetnek.

az őssejt rovatban használhatóKorábban úgy gondolták, hogy a szöveti őssejtek elkötelezettek egy bizonyos fejlődési irányba. A felnőtt őssejtek azonban jóval plasztikusab- bak, mint azt korábban gondolták.

az őssejt rovatban használhatóNapról napra növekszik az őssejt-átültetésre váró betegek és azon betegségek száma, ahol gyógyulást remélhetünk az őssejtektől.

az őssejt rovatban használhatóA remények szerint már a közeljövőben egyre nagyobb ütemben bővül az őssejtekkel biztonságosan, ellenőrizhető módon kezelhető betegségek köre.

az őssejt rovatban használhatóKutatók világszerte egyre nagyobb lendülettel vizsgálják azokat a folyamatokat, amelyek meghatározzák az őssejtek szaporodását és fejlődését.

az őssejt rovatban használhatóMi történik a szervezetbe bejuttatott felnőtt őssejtekkel? Miért javul például az őssejtekkel kezelt infarktusos vagy súlyos érszűkületes betegek állapota?

Felhasználónév:

Jelszó:

Elfelejtette jelszavát?  |  Regisztráció

24 ÓRA HÍREI

SZAVAZÁS

Ön levetetné gyermeke köldökzsinórvér-őssejtjeit?
  • Igen
  • Nem
  • Fogalmam sincs, nem tudok erről semmit
A szavazás állása

PARTNEREK

MTI AFP

SZAKMAI PARTNEREK

Medical Tribune Magyar Orvosi Kamara