[origo] címlaphírcentrumvásárlás[freemail]videaiWiW

Hírek

Magyar kutatók felfedezése az ízületi gyulladás gyógyításában

Magyar kutatók azonosították az ízületi gyulladás kialakulásában kulcsszerepet játszó egyik fehérjét. A felfedezés segítségével új gyulladásgátló szerek kifejlesztésére nyílik lehetőség.

Cikkünkben gyógytornász- szakértőnk tanácsai alapján megtudhatjuk, hogy mit lehet tennünk az ülőmunka káros hatásainak elkerülése érdekében.

Életünk több mint egyharmadát töltjük alvással, kevés figyelmet fordítunk azonban arra, hogy milyen ágyban, milyen típusú matracon alszunk. Milyen a megfelelő ágy és matrac?

Hogyan kezdjünk neki a sportosabb életnek? Mit tehetünk ezért a munkahelyen, az iskolában vagy otthon? A szakemberek ajánlása az egészséges testmozgáshoz.

Cikkünkben gyógytornász szakértő segítségével mutatjuk be, hogy mire érdemes fokozottan odafigyelnünk vasalás vagy mosás közben, vagy a nehezebb tárgyak felemelésekor.

Milyen autósülést válasszunk? Milyen eszközökkel előzhetjük meg útközben a derékfájás kialakulását? Cikkünkben gyógytornász szakértőnk tanácsait olvashatják.

Cikkünkben összegyűjtöttük azokat a hasznos tanácsokat, amelyek betartásával enyhíthető vagy elmulasztható a derékfájás okozta kínzó állapot.

Cikkünkben ismertetjük a porckopás kialakulását, tüneteit, típusait, továbbá bemutatjuk a betegség megelőzésének és kezelésének lehetőségeit.

Cikkünkben bemutatjuk a gerincfer- dülés kialakulását, a Schroth-terápia lényegét, videófilmünkben pedig a gerincferdülés kezelésére alkalmazott tornát tekinthetik meg.

Mi a hanyagtartás, hogyan korrigálható? Szakértőnk tanácsaival és a kisfilmben bemutatott tornával a hanyagtartás elkerüléséhez, kezeléséhez nyújtunk segítséget.

Szakértőnk összefoglalója a gerincstabilizáló tornáról, amely a különböző gerincbetegségek megelőzésére és a már kialakultak gyógyítására szolgál.

Felhasználónév:

Jelszó:

Elfelejtette jelszavát?  |  Regisztráció

ORVOSI JEGYZETEK

Porckorongsérv Minden a porckorongsérvről: kialakulás, okok, tünetek, felismerés, kezelés.
Csontritkulás Minden a csontritkulásról: kialakulás, okok, tünetek, felismerés, kezelés, megelőzés.
Ízületi kopás és meszesedés Minden az ízületi kopásról: típusai, kialakulás, kockázati tényezők, tünetek.
Sokízületi gyulladás Minden a sokízületi gyulladásról: kialakulás, okok, tünetek, felismerés, kezelés.

GYÓGYTORNA VIDEÓK

A hanyagtartás gyógytornája Videófilm a hanyagtartás gyógytornájáról.
Gerincstabilizáló gyógytorna Videófilm a gerincbetegségek gyógytornájáról.
A porckopásos térd gyógytornája Videófilm a porckopásos térd gyógytornájáról.
A gerincferdülés terápiája a Schroth-módszerrel Videófilm a gerincferdülés gyógytornájáról.

PARTNEREK

MTI AFP

SZAKMAI PARTNEREK

Medical Tribune Magyar Orvosi Kamara