[origo] címlaphírcentrumvásárlás[freemail]videaiWiW

Hírek

A gyógynövényes orvoslás története

A fitoterápia olyan tapasztalati elveken alapuló, és folyamatosan fejlődő tudo- mány, amely gyógyhatású növényekkel, azok részeivel vagy készítményeivel folytatott kezelést jelent az orvoslásban. A gyógynövényekkel való orvoslás szerepe a gyógyászatban folyamatosan változott az idők folyamán. Cikkünkben a fitoterápiával kapcsolatos legfontosabb szemléleti és alkalmazási változásokat tekintjük át az őskortól napjainkig.

A különböző gyógynövények - orbáncfű, valeriána, kamilla, galagonya - kivonatainak segítségével sokat tehetünk a stressz csökkentéséért.

Megfelelően kiválasztott gyógynövé- nyekkel elősegíthető a panaszok enyhülése, és sok esetben elkerül- hető vagy legalábbis visszaszorít- ható a tartós gyógyszerszedés.

Az emésztőrendszerre ható gyógynövényeket - természetüknél fogva - belsőleg kell alkalmazni, leggyakrabban tea, főzet, szeszes oldat, kapszula formájában.

A húgyúti fertőzések gyógyításában fontos szerepet kaphatnak a gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő, valamint a vizelethajtó gyógynövények.

forrás: flickr.comGyógynövények segíthetnek a gyomorpanaszokon Japán kutatók tanulmánya a japán gyógynövényterápia hatásosságáról számolt be bizonyos gyomor-bélrendszeri betegségek tüneteinek csökkentésében.
Forrás: WikipediaGyógynövények kivonatok hasnyálmirigyrák legyőzésére Kutatók a feketekömény magjából kivont egyik vegyület rákellenes hatásait vizsgálva megállapí- tották, hogy az, igen hatékony a hasnyálmirigy daganatos sejtjeinek elpusztításában.
http://www.chem.mq.edu.au/~jjamie/ethnopharm.htmÚj rákellenes szer növényi orvosságból Kutatók egy régóta használt kínai növényi orvosságban olyan anyagot találtak, mely bizonyos ráksejteket nagyságrendekkel hatékonyabban pusztít el, mint a jelenlegi gyógykezelésben használatos készítmények.

Felhasználónév:

Jelszó:

Elfelejtette jelszavát?  |  Regisztráció

LEGOLVASOTTABB CIKKEINK

AJÁNLÓ

SZAVAZÁS

Használ Ön valamilyen gyógynövényt, gyógyhatású készítményt?
  • Igen, de csak ha beteg vagyok
  • Igen, rendszeresen használok ilyen készítményeket
  • Nem, nem hiszek az ilyen jellegű termékek gyógyhatásában
A szavazás állása

PARTNEREK

MTI AFP

SZAKMAI PARTNEREK

Medical Tribune Magyar Orvosi Kamara