[origo] címlaphírcentrumvásárlás[freemail]videaiWiW

Hírek

Nem biztos, hogy hízlal a teljes tej

Egy svéd kutatónő nemrég elfogadott doktori disszertációja szerint azok a túlsúlyos nyolcéves gyerekek, akik na- ponta fogyasztanak teljes tejet, alacso- nyabb testtömegindexszel jellemezhetőek, mint azok, akik csak ritkán fogyasztanak tejet. A két csoport között átlagosan 4 kilogrammos súlykülönbség volt.

Ma Magyarországon száz gyerekből tizenöt kövérnek számít. Egyre több óvodás, kisiskolás küzd meg nap mint nap a testére, lelkére nehezedő túlsúllyal.

A gyermek táplálkozási szokásait a családja alakítja. Mire figyeljünk, hogy megfelelő minőségű és mennyiségű étel kerüljön a gyermek tányérjára?

Tanárok és a gyermekorvosok is egyre gyakrabban találkoznak fára- dékony és kimerült gyermekekkel. A háttérben sok esetben a helytelen táplálkozás húzódik meg.

A fejlődésben levő gyermekek étrendjében az esszenciális zsírsavakat tartalmazó ételféleségek különösen kiemelt szerepet kell, hogy kapjanak.

Milyen szempontokat vegyünk figyelembe, ha biztosítani akarjuk szervezetünk számára az elengedhetetlen - esszenciális - omega-3 és omega-6 zsírsavakat?

A naponta elfogyasztott ételek, italok minősége és mennyisége döntő szerepet játszik az egészség meg- tartásában. Mire érdemes odafigyelni zsiradékok fogyasztásakor?

A szervezet egészséges működése szempontjából nélkülözhetetlen szerves vegyületek. Mindegyiknek megvan a szerepe, nem pótolják és nem is helyettesítik egymást.

sajtokAz anyagcsere szinte minden fázisában fontos szerepet töltenek be. Egy-egy ásványi anyag több funkciót is ellát a szervezet zavartalan működése érdekében.

Kalkulátorunk segítségével megtudhatja mely élelmiszerek tartalmazzák a különböző vitaminokat nagyobb mennyiségben és mennyi táplálékkal biztosítható az egyes vitaminok napi ajánlott mennyisége.

Mekkorára nőhet a gyerekem? Bizonyára sok szülő felteszi magának ezt a kérdést. A kalkulátor segítségével megbecsülheti várhatóan milyen magas lesz gyermeke.

Kalkulátorunk segítségével megtudhatja, hogy gyermeke a testsúlya alapján az alultáplált, sovány, az ideális, az elhízott, vagy a kórosan elhízott kategóriába tartozik.

Az alkalmazás segítségével megtudhatja, milyen természetes és szintetikus vegyületeket rejtenek az egyes E-számok.

Felhasználónév:

Jelszó:

Elfelejtette jelszavát?  |  Regisztráció

AJÁNLÓ

Egészséges gyerekkor Hasznos tudnivalók, tippek, ötletek gyermekeink egészséges fejlődéséhez
Receptek gyerekeknek Finom és egészséges receptek kicsiknek és nagyoknak
Videóinterjú Kiegyensúlyozott táplálkozás gyermekkorban: videóinterjú a szakértőkkel.

SZAKÉRTŐ VÁLASZOL

Fekete Krisztina: dietetikus Dietetikus, egészségfejlesztő, az OEFI munkatársa
Gábor Edina: pszichológus Az Országos Egészségfejlesztési Intézet főigazgatója
Monspart Sarolta: mozgás szakértő Tájfutó világbajnok és többszörös magyar bajnok, az OEFI munkatársa

TÁMOGATÓNK

SZAVAZÁS

Fogyaszt-e kellő mennyiségben telítetlen zsírsavakat?
  • Igen
  • Nem
  • Nem tudom, mi az
  • Nem foglalkoztat a kérdés
  • Nem, de ezentúl jobban odafigyelek
A szavazás állása
Záporok, zivatarok várhatók min: 7, 12 °C max: 17, 21 °C Záporok, zivatarok várhatók

PARTNEREK

MTI AFP

SZAKMAI PARTNEREK

Medical Tribune Magyar Orvosi Kamara