[origo] címlaphírcentrumvásárlás[freemail]videaiWiW

Fókusztéma

12 lépés az egészséges terhességhez vezető úton

A terhesség ideje alatt különösen fontos, hogy minden kismama odafigyeljen testi-lelki jólétére. Az alábbi tanácsok hozzásegítik Önt ahhoz, hogy terhessége problémamentes legyen, Ön pedig felkészülten és kiegyensúlyozottan vágjon bele a gyermeknevelés nagy kihívásába.

A magzati rendellenességek egy része jól szűrhető a terhesség első és második harmadában végzett ultrahangos és biokémiai vizsgálatok kombinációjával.

A magzati rendellenesség-szűrés nemcsak a magzat öröklődő beteg- ségeire terjed ki, hanem magában foglalja az egyéb, méhen belül kialakult betegségek szűrését is.

Géndiagnosztika PR képCikkünkben röviden áttekintjük a Down-kórt, előfordulásának gyakoriságát, a modern kockázatelemzést, valamint a szűrés jelenlegi hazai helyzetét

A nyitott gerinc az egyik legsúlyo- sabb veleszületett rendellenesség, szűrési vizsgálatok nélkül minden 400. gyereket érintene, azonban a kialakulás esélye csökkenthető

Biztonságosabb szülés veszélyeztetett terhességben Ha a szívfejlődésben visszamaradt magzat kisebb, mint ahogy az a terhességi hétnek megfelelően várható lenne, nagyon fontos kérdésben kell az orvosnak döntenie.
Nagy mennyiségben szexuális zavarokat eredményez a biszfenol-A A túlzott mértékű biszfenol-A (BPA) terhelés kimutatható zavarokat okoz a férfiak szexuális működésében: ez derült ki egy Kínában végzett nagyszabású ötéves vizsgálatból.
Újszülöttek akcentusa A legfiatalabb újszülött sírása is magán hordozza szüleinek nyelvi jegyeit, a magzatok ugyanis már az anyaméhen belül kiszűrik az őket körülvevők nyelvére jellemző alapvető dallammintázatokat.
Új segítség a férfi terméketlenség kezelésére A Stanford Egyetem kutatói már laboratóriumi körülmények között is képesek voltak rá, hogy emberi embrionális őssejteket működő ivarsejtekké alakítsanak.
Enyhe terhességi cukorbetegség Klinikai vizsgálat igazolta, hogy a terhességi cukorbetegség enyhe formájában szenvedő kismamák kevesebb komplikációtól kell tartsanak amennyiben időben kezelik terhességi cukorbetegségüket.
Down-kór szűrése idősebb kismamáknál Ha Nagy-Britanniában nem terjedtek volna el a szűrővizsgálatok, a Down-kóros csecsemők aránya körülbelül 48 százalékkal növekedett volna az elmúlt 20 évben - írják egy széleskörű adatbázis elemzésén alapuló tanulmány szerzői.
Beszédhibákat okozhat az állandó ujjszopás és cumizás A cumisüvegek elhúzódó használata, az ujjszopás és az évekig tartó cumizás is akadályozhatja a beszédfejlődést, így részben ezek lehetnek a felelősek az óvodáskorú gyerekek beszédhibáiért.

Felhasználónév:

Jelszó:

Elfelejtette jelszavát?  |  Regisztráció

ISTENHEGYI GÉNDIAGNOSZTIKA

Terhesség hétről-hétre Hírlevelünkből hetente tájékozódhat a magzat fejlődéséről és az Önnek éppen esedékes vizsgálatokról
Down-kór szűrés anyai vérből és ultrahanggal A legkorszerűbb módszerekkel a Down-kór 90-95%-os biztonsággal szűrhető
Magzati rendellenesség - szűrés Korszerű géndiagnosztika és kockázatelemzés a magzati rendellenességek szűrésére
Meddősségi vizsgálatok Az esetek döntő többségében hatékony módszerekkel a meddőség kezelhető
Családtervezés A fogamzásra történő felkészüléssel sokat tehetünk azért, hogy egészséges gyermekünk szülessen

RIPORTOK, INTERJÚK

Down-kór Hallgassa meg Dr. Gasztonyi Zoltán szülész-nőgyógyásszal készült interjúnkat!
A nyitott gerinc Hallgassa meg szakemberrel készített interjúnkat a nyitott gerincről!
Szűrővizsgálatok A fogantatás előtti és utáni szűrővizsgálatok jelentősége - interjú a szakértővel.
Rendellenességek Interjú Kónya Mártonnal a terhesség alatt diagnosz- tizálható rendellenességekről.

SZAVAZÁS

Tudja-e Ön milyen szűrővizsgálatok érhetők el gyermekvállalással és terhességgel kapcsolatosan?
  • Igen
  • Nem
  • Nem, de szívesen hallanék róla
A szavazás állása

PARTNEREK

MTI AFP

SZAKMAI PARTNEREK

Medical Tribune Magyar Orvosi Kamara