[origo] címlaphírcentrumvásárlás[freemail]videaiWiW

Hírek

Gyermekkorban tilos a fogyókúra

Napjainkban az elhízás világméretű problémát jelent és a fejlett társadalmak lakosságának jó részét érinti. A felnőttkori kövérség kutatása mellett azonban egyre nagyobb hangsúlyt kap a gyermekkori elhízás okainak feltérképezése.

Végre itt az idénygyümölcsök ideje! Néhány gyümölcsnap, vagy egy pár napos gyümölcskúra tehermentesíti szervezetét, a friss gyümölcsök formába hozzák Önt is!

Manapság világszerte, így hazánkban is egyre több ember túlsúlyos és elhízott. Közülük sokaknak napi témája, hogy hogyan, milyen módszerrel fogyjanak le.

A fogyókúra nemcsak az étrend mennyiségi és minőségi megváltoz- tatását jelenti, életmódváltásra kell felkészülni. Cikkünkkel ehhez kívánunk segítséget nyújtani.

Míg a megrögzött böjtölők spirituális élményként élik meg, az ellentábor legjobb esetben is csak megtévesztésnek, ha nem veszélyesnek tartja.

Magyarországon a felnőtt népesség kétharmada mozgásszegény életmó- dot él. Hogyan kezdjünk neki a spor- tosabb életnek? Szakemberek aján- lása az egészséges testmozgáshoz.

Vajon mi késztet minket a nassolásra? Mi a ropogtatnivalók túlzott fogyasztásának következménye? Cikkünkben ezekre a kérdésekre kerestük a választ.

Kalkulátorunk segítségével megtudhatja, hogy Ön a testsúlya alapján az alultáplált, sovány, az ideális, az elhízott, vagy a kórosan elhízott kategóriába tartozik.

Az ideális testtömeg nem azonos az ideális alakkal. A javasolt testtömeg közeli értékkel nagyobb eséllyel őrizheti meg hosszútávon egészségét.

forrás: flickr.comA sok alvás lehet a fogyás titka Többet nyomnak a mérlegen azok, akik éjszakánként hat óránál kevesebbet alszanak. Ha éppen fogyni próbálunk, akkor néhány hosszabb és valóban pihentető éjszaka is a segítségünkre lehet - javasolta egy kutatócsoport.
Több fehérje - könnyebb fogyás Kutatók két fogyókúrás étrend hosszú távú ered- ményességét hasonlították össze, és azt tapasz- talták, hogy a magasabb fehérjetartalmú diétával nagyobb mértékű és tartósabb fogyást lehet elérni, mint a szénhidrátban gazdag étrenddel.
Főleg a többletkalória hízlal, nem a mozgáshiány Lezárult egy évtizedes vita: korunk elhízásjárványának fő okozója nem a kevés fizikai munka és a mozgáshiány, sokkal inkább a túlzott kalóriabevitel. A kérdést az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vizsgálta meg részletesen.
A megfelelő diétával ellensúlyozható a kövérség-gén hatása A University College London kutatóinak új tanulmánya alátámasztja, hogy a testalkatunkat befolyásoló genetikai meghatározottság igenis ellensúlyozható a megfelelő életmóddal.
Forrás: http://www.flickr.com/photos/mikebaird/2913346926/A fogyókúraversenyek egy egész országot is formába hozhatnak Úgy tűnik, hogy az elhízás elleni küzdelem egyik sikeres módszere lehet a fogyókúraversenyeken való részvétel. Ezek a programok rengeteg embert érhetnek el.

Felhasználónév:

Jelszó:

Elfelejtette jelszavát?  |  Regisztráció

AJÁNLÓ

Géndiagnosztika Géndiagnosztika Korszerű kockázatelemzés a magzati rendellenességek szűrésére.
Vastagbélrák, végbélrák Vastagbélrák Minden fontos információ a vastagbélrákról egy helyen.
Korszerű rákdiagnosztika A legkorszerűbb onkológiai diagnosztikai eljárások ismertetése

AJÁNLÓ

SZAVAZÁS

Tisztában van-e azzal, hogy mennyi az ideális testsúlya, testtömeg-indexe (BMI)?
  • Igen
  • Nem
  • Nem érdekel
  • Sosem foglalkoztatott, de most megnézem
A szavazás állása

PARTNEREK

MTI AFP

SZAKMAI PARTNEREK

Medical Tribune Magyar Orvosi Kamara