[origo] címlaphírcentrumvásárlás[freemail]videaiWiW
szponzor2
 • Kemoterápia az emlőrák kezelésében

  A kemoterápia általában előnyös az emlőrák kezelésében, ugyanakkor nem minden páciensnek van szüksége rá.

 • Mi romolhat el egy rákos sejtben?

  Kutatók a rendszerbiológia és a genomika eszközeivel olyan katalógust készítettek, amely tételesen foglalja össze, hogy mi minden "romolhat el" egy-egy rákos sejtben.

 • Letölthető betegtájékoztatók

  Ma Magyarországon minden negyedik embert az élete folyamán kezelni fognak daganatos megbetegedése miatt. A tájékoztatókból hasznos ismeretekkel gazdagodhat az egyes daganatokról és lehetséges kezelésekről.

 • Életmódbeli tanácsok a rák megelőzésére

  Melyek a legfontosabb tennivalóink a daganatos betegségek megelőzése érdekében? Tíz tanács az utóbbi tíz év tapasztalatai alapján.

Az emlőrák kezelésében az utóbbi évtizedben lényeges áttörést jelentett az a célzott terápiás szer, amely a rákos sejtek felszínén lévő egyik receptort, a HER2-t támadja.

Az áttéttel rendelkező vastagbél- és végbélrák kezelésében alkalmazott új gyógyszer az első olyan törzsköny- vezett tumorellenes szer, amely a daganatot ellátó ereket támadja.

A tüdőráknál jelenleg alkalmazható egyik célzott terápia lényege, hogy egy antennaként szolgáló molekulát blokkolva a kóros sejtfolyamatokat gátolja vagy jelentősen lassítja.

A non-Hodgkin limfómák kezelésé- ben alkalmazott molekuláris célpontú hatóanyagot a tumorsejtek felszínén lévő fehérje ellen fejlesztették ki, és már évek óta alkalmazzák.

Fotó: The Franklin InstituteBetegségeket jelző anyagok a vérben Kutatók első alkalommal használtak nanoszenzo- rokat a daganatos betegségeket jelző, vérben mérhető molekulák kimutatására. A nanoszenzo- rokat eddig csak kontrollált laboratóriumi körülmények között lehetett alkalmazni.
forrás: flickr.comNagyobb a tüdőrák veszélye, ha rögtön felkelés után gyújtunk rá Kutatók szerint nagyobb az esélyünk a tüdőrákra, ha azon dohányosok közé tartozunk, akik a felkelés utáni első harminc percben már rá is gyújtanak.
Kórokozó baktériumok a cigarettában A cigaretták rendkívül szennyezettek olyan baktériumokkal, amelyek közül több is légúti betegségeket okozhat az emberi szervezetben is: ez a következtetése annak a tanulmánynak, amelyet a Maryland Egyetem kutatói végeztek.
A cukor lehetne a rákos sejtek végzete A sejtek cukorhasznosításának megváltoztatásával is lassítható lenne a rákos sejtek növekedése - állítja egy új amerikai tanulmány.
Elegendő a kétévente végzett emlőrákszűrés A Georgetown Egyetem orvostudományi központ- jának kutatói egy ma megjelenő tanulmányban tették közé az emlőrákszűrések javasolt gyakoriságával kapcsolatos új eredményeiket.
A zöld tea a szájrák ellen is védhet Az amerikai Texas Egyetem M. D. Anderson Rákközpontjának kutatói új vizsgálatukban azt próbálták kideríteni, hogy a zöld tea kivonata valóban segíthet-e a szájrák kialakulásának megelőzésében.
Alacsony koleszterinszinttel megelőzető az agresszív prosztatarák Felére csökken a prosztatarák kialakulásának kockázata azokban a férfiakban, akiknek egészséges a koleszterinszintjük - állítják egy tanulmány szerzői.

Videóinterjú

Emlőrák- szakértők

HATÁSMECHANIZMUS

Az érképződés gátlása

BETEGINTERJÚ

Őszintén a limfómáról

Szakértő

Kérdezze a szakértőt!

Rákkutatás

Új célpontok

Felhasználónév:

Jelszó:

Elfelejtette jelszavát?  |  Regisztráció

AJÁNLÓ

Személyre szabott kezelés leukémiás gyermekeknek Csúcsberendezésnek számító eszköz kerül a Semmelweis Egyetem laboratóriumába.
forrás: flickr.com Nincs két egyforma daganat Először sikerült feltérképezni egy rákbeteg DNS-állomá- nyának bázissorrendjét.
Forrás: wikimedia.org Rákbetegek ellátása A hollandiai nukleáris reaktor leállítása Európa-szerte megnehezítette a diagnosztikai és terápiás munkát.

AJÁNLÓ

SZAVAZÁS

Milyen rendszeresen jár tüdőszűrésre?
 • Évente
 • Néhány évente
 • Már nagyon régen voltam
 • Még soha nem voltam
A szavazás állása

PARTNEREK

MTI AFP

SZAKMAI PARTNEREK

Medical Tribune Magyar Orvosi Kamara