[origo] címlaphírcentrumvásárlás[freemail]videaiWiW
Fotó: Flickr Jóízű nevetéssel is javítható a cukorbetegek állapota

Az amerikai Loma Linda Egyetem kutatói új vizsgála- tukban kimutatták, hogy a cukorbetegek hagyomá- nyos gyógyszeres kezelése mellett alkalmazott "nevetésterápia" előnyös és valóban mérhető élettani változásokat idéz elő a páciensek szervezetében.

Korábbi fókusztémánk:

Az OEP által támogatott gyógyszerek közé sorolták be azt az újonnan be- vezetett készítményt, amelyet a 2-es típusú vagy felnőttkori cukorbeteg- ség kezelésére fejlesztettek ki.

Mi a cukorbetegség? Hogyan alakul ki, milyen tünetei, szövődményei vannak? Cikkünkből megtudhatja, továbbá olvashat a cukorbetegség kezeléséről, megelőzéséről is.

Cikkünkben röviden összefoglaljuk a perifériás érbetegség - köznyelvi szóhasználattal élve az érszűkület - kialakulásának okait, valamint a keze- lési és megelőzési lehetőségeket.

A cukorbetegség idegrendszeri elváltozásokat is okoz. Ez a szövődmény egész szervezetünket érinti, mivel az idegpályák teljes testünket behálózzák.

Cikkünkben bemutatjuk a cukorbetegek modern tápanyag- összetételű étrendjét, a javasolt és nem javasolt élelmiszereket, élelmi anyagokat, ételeket.

A terhességi cukorbetegség a vá- randósság alatt kialakuló betegség. A probléma a 24-28. héten diag- nosztizálható egy szűrővizsgálattal. Milyen kezelési lehetőségek vannak?

A fogínybetegség diabéteszhez vezethet Újabb kutatási eredmények szerint még a nem dohányzó és alkoholt sem fogyasztó terhes kismamák is nagy eséllyel betegedhetnek meg terhességi cukorbetegségben, ha fogínygyulladásban szenvednek.
Kálciumpótlásra is szükség lehet a rostos diéta mellett Egy vizsgálatban szereplő 2-es típusú, felnőttkori cukorbetegségben szenvedő betegek vizelete kevesebb kálciumot tartalmazott, ha naponta 50 gramm mennyiségben fogyasztottak élelmi rostot.
forrás: flickr.comCukorbetegek által is fogyasztható, tápláló zöldségital Egy olyan zöldséglevet fejlesztettek kil, amelyet kifejezetten cukorbetegek számára szeretnének forgalmazni a jövőben. Az italt tejsavbaktériumok segítségével erjesztik.
Internetes teszt cukorbetegség előrejelzésére Kutatók egy egyszerűen használható internetes tesztet dolgoztak ki annak előrejelzésére, hogy a következő tíz évben mekkora eséllyel fejlődhet ki valakinél a cukorbetegség kettes típusa.
2025-re minden második családban lehet egy cukorbeteg Dr. Madácsy László, a Magyar Diabétesz Társaság és a Nemzetközi Diabétesz Szövetség európai vezetőségének tagja arról beszélt rovatunknak, hogy mik a gyógyítók és a betegek teendői.
Enzimgátló szerrel lassítanák a cukorbetegek retinakárosodását Kutatók olyan vegyületet fejlesztettek ki, amely a magas-vérnyomás kialakulásában szerepet ját- szó egyik enzim gátlószereként megoldást jelent- het a cukorbetegek retinopátiájának kezelésében.

Felhasználónév:

Jelszó:

Elfelejtette jelszavát?  |  Regisztráció

LEGOLVASOTTABB CIKKEINK

AJÁNLÓ

forrás: flickr.com Öt perces vizsgálat Egy új készülékkel felismerhetőek a kórosnak számító anyagcserezavarok és a retina károsodásai.
Vizenyő a szemben Új eredmények a makulaödémáról, melyeknek fontos szerepe lehet a jövőben a kezelések alakításában.
A kakaó jótékony hatásai Egy új vizsgálat szerint a fla- vanolokban gazdag kakaóital kifejezetten jót tesz a diabéteszes betegek ereinek.

AJÁNLÓ

SZAVAZÁS

Tisztában van-e saját vércukorszintjével?
  • Igen, rendszeresen tájékozódom
  • Nem
  • Nem szoktam ellenőriztetni
  • Nem foglalkoztat a téma
  • Nem, de ezentúl ellenőriztetem
A szavazás állása
Záporok, zivatarok várhatók min: 7, 12 °C max: 17, 21 °C Záporok, zivatarok várhatók

PARTNEREK

MTI AFP

SZAKMAI PARTNEREK

Medical Tribune Magyar Orvosi Kamara