[origo] címlaphírcentrumvásárlás[freemail]videaiWiW
Az időjárás hatásai az arcbőrre

Az időjárás jellegzetességeinek megfelelően minden évszakban érdemes kellő figyelmet fordítanunk bőrünk ápolására, ugyanis az erős napfényhez, a kánikulai meleghez vagy a szeles, esős, hideg időjáráshoz más és más módon kell alkalmazkodnia a bőrünknek. Miért gyakoriak nyáron a bőr gombás fertőzései? Mit tehetünk a hideg hatására kiszáradt bőr hidratálása érdekében? Dr. Balogh Gabriella bőrgyógyásszal beszélgettünk az évszakoknak megfelelő bőrápolásról.

Cikkünkben áttekintjük a pattanásos bőrrel kapcsolatos tévhiteket és feltételezéseket, továbbá ismertetjük az ilyenkor megfelelő arcápolás és tisztítás alapvető szabályait.

A betegség hazánkban mintegy 200 ezer embert érint. A gyulladt bőrfol- tok nemcsak a betegek önértékelé- sére hat negatívan, de a párkapcso- latukra, álláslehetőségeikre is.

Összefoglalónkból választ kaphat: hogyan működik bőrünk, milyen bőrtípusok vannak, miként tarthatjuk bőrünket egészségesen, hogyan reagál bőrünk a nap UV-sugaraira?

Hol a határ az ekcéma és a dermatitisz között? Melyek az ekcéma tünetei, milyen lehetőségek vannak a megelőzésre? Hogyan kezelhető a betegség?

Megfelelő naptej és bőrvédelem Cikkünkben összegyűjtöttük, hogy mire kell feltétlenül ügyelnünk, ha napra megyünk, hogyan kerülhetjük el a leégést és melyek a leghatékonyabb módszerek az ultraibolya sugarak által okozott bőrkárosodások megelőzésére.
Ismeretlen baktériumfajok a bőrben Egy új tanulmány szerint a bőrfelületen sokkal többféle baktérium él, mint azt korábban feltételezték. Amerikai kutatók a jelentkezőktől vett bőrmintákban 182 baktériumfaj jelenlétét mutatta ki - a mikróbák 8%-a eddig teljesen ismeretlen volt a biológusok számára.
Rövid távon gátolható a bőr öregedése A Stanford Egyetem kutatói egyetlen fehérje működésének gátlásával sikeresen fordították vissza a bőr öregedési folyamatait: a kísérletet egyelőre csak egereken végezték el, az eredmények pedig csak rövid távon érvényesek.

Felhasználónév:

Jelszó:

Elfelejtette jelszavát?  |  Regisztráció

ORVOSI HÁTTÉRANYAGOK

Bőr- és körömfertőzések Orvosi jegyzet a népbetegségnek számító gombás bőr- és körömfertőzésekről.
Anyajegy, szemölcs, tyúkszem Kialakulás, tünet, azonosítás, kezelés, megelőzés - orvosi jegyzet a témáról
Korpásodás Mi a korpásodás, hogyan jön létre, melyek a tünetei, hogyan kezelhető és miként lehet megelőzni?

AJÁNLÓ

SZAVAZÁS

Tudja-e Ön milyen típusú a bőre?
  • Igen, normál
  • Igen, száraz
  • Igen, zsíros
  • Igen, kevert
  • Nem tudom
A szavazás állása

PARTNEREK

MTI AFP

SZAKMAI PARTNEREK

Medical Tribune Magyar Orvosi Kamara