[origo] címlaphírcentrumvásárlás[freemail]videaiWiW
 

 
 
Rosszabb életkilátások lisztérzékenységben

Egy svéd tanulmány szerint a lisztérzékenység és annak enyhébb, klinikailag nem nyilvánvaló formái egyaránt rontják a betegek életkilátásait.

További híreink:

forrás: flickr.comRákszűrés a felső tápcsatornában Az enyhe emésztési panaszok hátterében ritkán mutatható ki súlyos elváltozás az endoszkópos vizsgálat során - állítja egy nagyszabású amerikai tanulmány.
Harc a gyomorrák ellen A Helicobacter pylori fertőzés megszüntetése csökkenti a gyomorrák kialakulásának kockázatát - írja egy összefoglaló európai tanulmány.
Forrás: www.hepfoundation.org.nzAz epekőtől is véd a koleszterincsökkentők szedése Egy új tanulmány arra mutatott rá, hogy a sztatinok a műtéti beavatkozást igénylő epekövek kialakulásának kockázatát csökkentik.
Refluxbetegség és légúti panaszok A refluxbetegségben jelentkező felsőlégúti panaszok esetén nem minden esetben indokolt, illetve hatékony a protonpumpagátló kezelések rutinszerű alkalmazása - derült ki egy nagy európai tanulmányból.
Béres Rt. sajátÚj eljárás a reflux kezelésére Sebészeti beavatkozás nélkül szüntetik meg a Boston Medical Center (BMC) orvosai az eddig csak laparoszkópiával vagy hagyományos műtéttel helyreállítható reflux betegséget.
forrás: flickr.comA rákkockázatot vizsgálták a krónikus bélbetegségek kezelésében Egy most megjelent tanulmány szerint a thiopurine hatóanyagú kezelések növelik a a vírusfertőzésekkel összefüggésbe hozható rákos megbetegedések kockázatát.
Béltisztítást befolyásoló tényező az elhízás Az elhízás igazoltan növeli a vastagbélrák kialakulásának kockázatát. Kutatók új tanulmánya az elhízás és a vastagbéltükrözések során elégtelennek minősült bélelőkészítés gyakorisága közötti összefüggést kutatta.
Egy fehérje védhet meg a gyomorfekélytől A gyomorfalat bélelő hámréteg felszínén olyan fehérjét sikerült azonosítani, amely kulcsfontosságú lehet a gyomorfekélyt is okozó baktérium elleni védekezésben.
forrás: flickr.comVastagbélrákszűrés vérből, genetikai teszttel Több német laboratórium is teszteli az "mSEPT9" névre hallgató, vérből kivonható biológiai jelzőanyagot: a biomarker a vizsgálatok szerint alkalmas lehet a vastagbélrák korai kimutatására.

Felhasználónév:

Jelszó:

Elfelejtette jelszavát?  |  Regisztráció

Gyógyszer kereső    
     
 

AJÁNLÓ

Tudomány a betegek szolgálatában Molekulárisan célzott, személyre szabott terápia
A gyors gyógyulás feltételei Személyre szabott kezelés, magas szintű szaktudás és gondoskodás
A csontritkulásos beteg igazi támasza Nézze meg milyen eszközös megoldások léteznek!

VIDEÓK

Vastagbélrák-szűrés Interjú Dr. Schwab Richárd gasztroenterológussal
Kelen kórház Interjú Dr. Baricza Sarolta orvosigazgatóval
Egynapos sebészet Magyarországon is egyre inkább teret nyernek az egynapos sebészeti eljárások

SZAVAZÁS

Ön miért nem jár rendszeresen szűrővizsgálatokra?
  • Nem is tudok arról milyen lehetőségek vannak
  • Visszatartanak a kivizsgálással járó kellemetlenségek
  • Nem engedhetem meg magamnak a komolyabb fizetős szűréseket
  • A mindennapi rohanásban nem érek rá az egészségemmel foglalkozni
A szavazás állása
Záporok, zivatarok várhatók min: 7, 12 °C max: 17, 21 °C Záporok, zivatarok várhatók

PARTNEREK

MTI AFP

SZAKMAI PARTNEREK

Medical Tribune Magyar Orvosi Kamara