[origo] címlaphírcentrumvásárlás[freemail]videaiWiW
 

 
Forrás: [origo] Tíz év óta először tűnik sikeresnek egy HIV-vakcina

Az Egészségügyi Világszervezet bejelentése szerint a későbbi fertőzés kockázatának csökkentése szempont- jából sikeresnek tekinthető a legújabb, egyelőre még csak kísérleti stádiumban lévő HIV-vakcina. A védőoltást az eddigi legnagyobbnak számító klinikai vizsgálatban 16 000 résztvevőnek adták be Thaiföldön.

További hírek

Tejivással is kezelhető lehet a tejallergia A Johns Hopkins Egyetem gyermekközpontjának kutatói szerint a súlyos tejallergiában szenvedő gyermekeknél hatékony kezelési módszer lehetne, ha naponta innának tejet és fogyasztanának különféle tejtermékeket.
forrás: flickr.comA folsav hatékonyan enyhítheti az asztma és az allergia tüneteit Az amerikai John Hopkins Gyermekkórház kutatóinak legújabb eredményei alapján úgy tűnik, hogy a folsav csökkentheti az allergia és az asztma tüneteit is.
Nő az ekcémás gyermekek száma Ha bizonyos élelmiszereket elhagyunk gyerme- künk étrendjéből, lehet hogy több kárt okozunk, mint hasznot. Az egyes ételeket mellőző diéták csak azoknak az ekcémás gyermekeknek segí- tenek, akik élelmiszer-allergiában szenvednek.
Új magyarázat az allergiás reakciók hirtelen felerősödésére Az allergiás reakciókkal kapcsolatban eddig nem volt teljesen világos, hogy egyes típusaik miért erősödnek fel igen hamar és miért válhatnak bizonyos esetekben igen súlyossá.
forrás: flickr.comNyirokcsomóba adott injekció szénanátha ellen Az allergia ellen közvetlenül a nyirokcsomóba adott injekció hatékonyabban enyhíthetné a szé- nanáthás tüneteket, mint a hagyományos injekci- ókkal végzett kezelés - állítják zürichi kutatók.
Négy injekcióból álló oltás szénanátha ellen: javuló eredmények Minden allergiás vágya, hogy betegsége egyszer végleg elmúljon: egy újfajta oltás egyre komolyabb reményekkel kecsegtet a szénanátha sikeres kezelésével kapcsolatban.

Felhasználónév:

Jelszó:

Elfelejtette jelszavát?  |  Regisztráció

24 ÓRA HÍREI

Gyógyszer kereső    
     
 

AJÁNLÓ

Pollennaptár A magyarországi allergén növények virágzási periódusai
Kislexikon Szakkifejezések, fogalmak az allergiával kapcsolatban
Budai Allergiaközpont Az allergiáról mindent egy helyen

IDŐJÁRÁS

Záporok, zivatarok várhatók min: 7, 12 °C max: 17, 21 °C Záporok, zivatarok várhatók

PARTNEREK

MTI AFP

SZAKMAI PARTNEREK

Medical Tribune Magyar Orvosi Kamara